Materijali vaših sex igračaka

Materijali vaših sex igračaka

Silikon

Silikon je idealan materijal za izradu seks igračka. Nije porozan i jedini materijal koji se može potpuno dezinficirati. Zbog toga se koristi u mnogim medicinskim primjenama te se smatra vrlo sigurnim za tijelo. Seksi igračke izrađene od silikon mogu se dijeliti između partnera te se koristiti vaginalno ili analno nakon što se prethodno prokuha u vodi (cca. 4 minute). Svakako želimo napomenuti da imajte na umu kako možete kuhati silikonski vibrator ili bilo koji uređaj koji ima vibracijsku jedinicu unutar uređaja. Silikon je hipoalergenski tako da ga mogu koristit osobe koje imaju alergiju na lateks ili sličan materijal. Nadalje, silikonske igračke su netoksične, povodljive, izdržljive te zbog mekanog materijala nemaju oštre rubove. Silikon se brzo grije u kontaktu s tijelom te zadržava toplinu a isto tako vrlo dobro prenosi vibracije s vibracijskog motora unutar uređaja.

Prilikom čišćenja upotrebljavajte samo blagi sapun (tekući ili u kamenu), ako upotrebljavate alkohol ili sredstva bazirana na alkoholu svakako vodite računa da proizvod dobro isperete u tekućoj vodi. Silikon je kao materijal dosta otporan i izdržljiv tako da ga možete oprati u perilici za suđe ili ga možete prokuhati kako bi ga dodatno dezinficirali. Silikon kao takav možete držati u ormaru ili ladici s ostalim igračkama baziranih na silikonu

ABS plastika (akrilonitril-butadien stirel)

ABS plastika u velikoj većini slučajeva se koristi kada želimo lagani i čvrsti materijal, kod erotskih igračaka ABS plastika ima široku primjenu. Ponekad se izrađuju dijelovi igračaka, a ponekad i cijela. ABS plastika kod određenih igračaka može djelovati dosta jeftino zbog svoje završne obrade ili ako se radi o malo kvalitetnijim uređajima završna obrada može biti dosta dobra. ABS dobro prenosi vibracije. ABS je hipoalergenski, nije porozan, te ne sadrži ftalate, a prije i poslije korištenja iste operite u vodi i tretirajte blagim sapunom. Kod ABS plastike mogu se koristiti sve vrste lubrikanata (vodeni, uljni, silikonski).

PVC

PVC ili polivinil klorid je nezahtjevan materijal koji ne traži puno pažnje kako bi održao svoje karakteristike. Dosta često se koristi u proizvodnji erotskih igračaka te dodavanjem određenih supstanci (tzv. „omekšivači“) PVC postaje dosta sličan gumi. PVC ne sadrži ftalate, te je dosta porozan. PVC ima svoj karakterističan miris, ali usprkos tome jednostavno ga je održavati. Čisti se toplom vodom i blagim sapunom. Slobodno koristite lubrikante na bazi vode ili silikona.

TPE

TPE (Thermoplastic elastomers) je u posebnom omjeru kombinacija plastike i gume. Materijal ne sadrži ftalate te je izuzetno rastezljiv. Igračke izrađene od TPE materijala su jako slične jelly igračkama ili igračkama izrađenih od drugih vrsta guma. Erotske igračke od ovog materijala su higijenske te u svojim sastojcima ne sadrže lateks. TPE materijal je hipoalergeni i ne sadrži ftalate, a tijekom proizvodnje nisu korištena otapala niti latex.  TPE materijal odličan odabir kod osoba koje imaju alergijske reakcije, a igračke izrađene od ovog materijala su visoko kvalitetne. Koristite samo lubrikante na vodenoj bazi, a čišćenje radite samo sa vodom i blagim sapunom. Tijekom razmjene igračaka, koristite kondom.

TPR

TPR materijal se također koristi u izradi erotskih igračaka, on je spoj polimera termoplastičnih i elastomerskih svojstava, što mu daje obilježja tj. svojstva gume i plastike, a odlikuje ga specifičan miris. TPR zbog svojih svojstva može biti savitljiv na dodir, za razliku od TPE materijala koji je dosta krut i manje rastezljiv. TPE materijal ne sadrži ftalate te je hipoalergenski. TPR zbog svojih primjesa nije moguće kuhati niti na taj način dezinficirati, pa svakako koristite kondom. Ovaj materijal je manje porozan (podložniji skupljanu bakterija u porama materijala) od Cyberskina, ali je zato porozniji od silikona. Za TPR i TPE materijale koristite lubrikanti na bazi vode, ali izbjegavajte lubrikante na bazi ulja ili silikona. Prije i poslije upotrebe igračku očistite mlakom vodom i blagim sapunom ili jednim od sredstava za čišćenje erotskih igračaka.

Cyberskin

Zaštićeni naziv za ovaj materijal je termoplastičan elastomer smjese polivinil klorida i silikona te je najbliži pravoj koži. Materijal ne sadrži ftalate, PVC materijal ili neki od oblika teških metala. Zbog svoje poroznosti preporučujemo upotrebu kondoma kako bi ograničili izloženost štetnim bakterijama. Održavanje ovog materijala je isto kao i u većini drugih materijala (topla voda te blagi sapun). Pogodan je za lubrikante s vodenom bazom, nemojte koristiti lubrikante na uljnoj bazi jer može doći do oštećenja materijala. Preporučujemo pospremanje cyberskin proizvoda u vrećici dobivenoj kod pojedinih proizvoda ili zamotan u tanki materijal. Također se preporučuje spremanje cyberskin igračaka na hladnom i tamnom mjestu.

Latex

Latex materijal koji je savršeno elastičan i prilagodljiv te ga čini idealnim materijalom za izradu dijela erotskih pomagala, naveli bi samo dio najčešćih proizvoda: anal plug, dildo, erotsko rublje. Odlika latexa je njegova poroznost, te ga je dosta teško u potpunosti dezinficirati, pa je potrebno kao i kod ostalih igračaka istu nakon svakog korištenja oprati u tekućoj vodi te blagim sapunom ili posebnim sredstvima za čišćenje latexa. Nikako nemojte koristiti alkohol! S obzirom da proizvodi od latexa mogu biti alergeni, prije svake kupovine ili upotrebe budite sigurni da niste alergični na njega. Prilikom korištenja igračaka od latexa možete upotrebljavati lubrikante na bazi vode i silikona.

Najlon

Najlon i proizvodi od najlona općenito je ime za skupinu takozvanih sintetičnih polimera odnosno poznatiji još po imenu poliamidi. Najlon je vrsta termoplastičnog materijala koj ima široku primjenu te se jako puno upotrebljava u svim granama proizvoda. U erotskoj industriji najlon se najviše upotrebljava u proizvodima: najlonke, samostojeće čarape, erotski zavodljvi kompleti. Izuzetno rastezljiv materijal. Najlon kao materijal je hipoalergenski te ne sadrži ftalate, a održavanje je jednostavno (topla voda i blagi sapun). Prilikom pranja u perilici, svakako pratiti upute proizvođača.

Koža

Kožne erotske igračke koje su izrađene od kože su većinom BDSM / boundage, sado-mazo igračke. Što naravno ne mora biti pravilo, od kože mogu biti izrađeni dijelovi erotskih igračaka. Ponekad se klasični dildo može biti napravljen od kožnog materijala ili obložen kožom. Ovisi o vrsti kože, igračke mogu biti glatke ili grublje obrade. Održavanje kože može biti jednostavno, a to je samo topla voda i blagi sapun. Naša preporuka je kožne dijelove poneka premazati kremom, kako bi koži dali elastičnost te ju „osvježili“. Redovnom i pravilnom njegom igračke od kože mogu biti dugotrajne i mekane kao da su tek kupljene. 

Metal

U proizvodnji erotskih igračaka dosta često se koristi metal, ali na ovom području se najčešće koristi nehrđajući čelik (medicinski, nehrđajući čelik, aluminij ili krom). Metal je zanimljiv materijal isto kao i staklo te je čvrst i otporan, dosta često je sjajan, ali može biti matirani. Igračke izrađene od metala mogu se prati ručno, strojno, iskuhavati u tekućoj vodi radi dodatne sterilizacije. Igračke možemo tretirati i alkoholom, ali svakako prije korištenja dobro isprati vodom. Tijekom korištenja metalnih igračaka, bez ikakvih ograničenja možemo koristiti sve vrste lubrikanata. Metali dobro podnose promjene temperatura, pa isto kao i staklo daje  mogućnost eksperimentiranja tijekom igre (toplo/hladno).

Staklo

Staklo kao materijal u proizvodnji seks igračaka daje dodatnu dozu luksuza i zavodljivosti, te iste čini izuzetno zanimljivima. Igračke izrađene od stakla su jako čvrste i izdržljive, ali isto tako i jako osjetljive na udarce i padove, svakako savjetujemo ispravno korištenje te pridržavanje uputa od proizvođača. Prije svake upotrebe potrebno je istu dobro pregledati te ukoliko postoje i najmanja oštećenja istu ne koristiti. Staklo kao materijal nije porozan te je hiperalergen što ne dovodi do neželjenih alergijskih reakcija. Igračke izrađene od stakla su otporne na zagrijavanja što im daje mogućnost dezinfekcije u vreloj tekućoj vodi, a s druge strane otporne su na hlađenje, što im daje mogućnost eksperimentiranja tijekom igre (toplo/hladno).

Objavljeno 2016-05-05

Kategorije

Pretraži blog

Prije
Poslije

Nema artikala

Biti će riješen Dostava
0,00 Kn Ukupno

Naplata